Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

EM-kisat 2021

Portugali voitti Cristiano Ronaldon historiallisilla EM-kisamaaleilla, Saksalle historiallinen tappio

Cristiano Ronaldo EM-kisahistorian paras maalintekijä
AOP

Unkari-Portugali 0-3

Unkarin ja Portugalin välistä ottelua saapui seuraamaan korona-aikakauteen nähden jättimäinen yleisö, Puskás Arena suorastaan pullisteli katsojia. Unkari ei ole enää pitkään aikaan ollut suuruusvuosiensa loistossa, mutta maan isännöimä EM-turnaus ja huippukiinnostava vastustaja kiinnostivat kansaa.

Portugali hallitsi avauspuoliajalla palloa 64-prosenttisesti ja rakenteli kärsivällisesti omia hyökkäyksiään. Laukauksia se ei saanut aikaan kuin viisi kappaletta, sillä Unkarin puolustus oli rautainen maalivahti Péter Gulácsin johdolla. Portugali ei löytänyt sopivia lääkkeitä kotijoukkueen puolustusmuurin murtamiseen.

Toisella puoliajalla Unkarikin sai hyökkäyspelissään enemmän aikaan ja Portugali ei ollut enää niin hallitseva. Peli eteni tiukkana aina 80. minuutille saakka, jolloin alkoi tapahtua koko pelin edestä. 80. minuutilla Unkari iski pallon maaliin, mutta Szabolcs Schönin maali hylättiin paitsiona.

Portugali sai uutta iskua omaan peliinsä ja 84. minuutilla Raphaël Guerreiro iski onnekkaasti pelin avausosuman unkarilaispelaajan kautta. Tästä ei ehtinyt kulua kuin kolme minuuttia, kun Cristiano Ronaldo upotti pilkulta illan ensimmäisensä ja viisi minuuttia myöhemmin syntyi miehen illan toinen osuma. Maaleillaan Ronaldo nousi EM-kisahistorian eniten maaleja tehneeksi pelaajaksi yksinään.

Portugali piti johtonsa loppuun saakka ja otti ansaitun voiton. Voitollaan Portugali nousi lohkokärkeen, kun taas Unkari joutui jumboksi. Unkari kohtaa seuraavaksi Ranskan ja Portugali Saksan.

Ranska-Saksa 1-0

Ranskan ja Saksan huippukohtaaminen huipensi EM-kisojen avauskierroksen. Kummatkin maat kuuluvat kisojen suuriin ennakkosuosikkeihin ja rakkaina naapurivihollisina tiedossa oli jännittävä ottelu.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja ilman suurempia säväytyksiä. Tilanne muuttui radikaalisti 20. minuutilla, kun Ranskan Lucas Hernández käänsi pallon laidalta Saksan maalille ja paikalle sattui epäonnekseen saksalaispuolustaja Mats Hummels. Hummels yritti katkaista Hernándezin keskitystä, mutta sai epäpuhtaan osuman palloon ja tykitti sen johdosta pallon suoraan oman maalin yläkulmaan.

Saksa ei maalista lannistunut, vaan puoliaika jatkui suhteellisen tasaisissa merkeissä. Ranska piti enemmän palloa, mutta myös saksalaiset saivat luotua peliä. Suurimmaksi ongelmaksi koko pelin aikana muodostui kuitenkin Saksalla se, että ainoastaan yksi joukkueen 11 laukauksesta suuntautui kohti maalia.

Ranskan ote vahvistui puoliajan lopussa, mutta tulosta sekään ei saanut aikaan. Lisäajalla nähtiin myös lisäksi epäurheilijamainen episodi, kun Saksan Antonio Rüdiger vaikutti purevan tai ainakin käyvän käsiksi ranskalaispelaajaan. Tuomaristolta tämä meni täysin ohi silmien.

Toinen jakso alkoi vauhdikkaasti ja peli aaltoili päästä toiseen. Ranska sai pallon 66. minuutilla maaliin, kun Kylian Mbappé osui, mutta osuma hylättiin selvän paitsion vuoksi. Saksa haki lisää tuoreutta kentälle vaihdoilla, mutta Ranska pelotteli Saksaa jo toistamiseen maalilla 85. minuutilla, kun Karim Benzema heilutti verkkoa. Tilanne tuomittiin kuitenkin taas paitsioksi.

Loppuminuuteilla Saksa painoi lujaa päälle, mutta Ranskan puolustusmuuri kesti. Saksa kärsi täten historiallisen tappion, koska maa ei ollut vielä koskaan hävinnyt avausotteluaan EM-kisoissa. Aiempia otteluita oli ehtinyt kertyä 12 kappaletta.

Voitollaan Ranska asettui sijalle kaksi lohkossa, kun taas Saksa on sijalla kolme. Ranska kohtaa seuraavaksi Unkarin ja Saksa Portugalin.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta EM-kisat 2021