Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

EM-kisat 2021

Suomen EM-kisataival mutkistui Venäjä-tappiolla, Turkki töppäili sekä pelillisesti että urheiluhengellisesti, Italia nollasi Sveitsin

Aleksei Miranchukin voittomaali Suomen verkkoon
AOP

Suomi-Venäjä 0-1

Suomi lähti Venäjä-peliin haasteellisesta asemasta. Alla oli hieno voitto Tanskasta, mutta peli pelattiin Pietarissa Venäjän omalla maaperällä ja venäläisillä oli allaan nöyryyttävä tappio Belgialle. Vastassa oli siis ärsytetty käytännön kotijoukkue ja fanaattinen kotiyleisö.

Suomi hiljensi kotiyleisön jo kolmannella minuutilla, kun Joel Pohjanpalo puski upeasti Jukka Raitalan lähettämän keskityksen verkkoon. Suomen ilo kääntyi kuitenkin äkkiä pettymykseksi, kun VAR-tuomaristo hylkäsi maalin paitsiona. Pelin intensiteetti jatkui korkeana läpi ensimmäisen puoliajan ja peli aaltoili ympäri kenttää.

Pallonhallinta oli enemmän Venäjällä, mutta Suomikin sai rakenneltua tilanteita muun muassa vastahyökkäyksistä. Lopulta Venäjän hallinta tuotti suomalaisittain kitkerää tulosta, kun Aleksei Miranchuk tempaisi upean maalin Suomen rangaistusalueelta aivan takayläkulmaan. Tilannetta edelsi Suomen huono pallonhallinta ja se kostautui hyvin nopeasti.

Suomi aloitti toisen puoliajan hyvin ja loi painetta. Ottelun vaihtoruletti alkoi 61. minuutilla ja kumpikin toi kentälle uutta miehitystä yhteensä seitsemän miehen edestä. Suomen peliä vaihdot tuntuivat kuitenkin sekoittavan ja joukkueella kesti pitkän aikaa saada asiat kasaan. Venäjä sen sijaan keskittyi laadukkaaseen puolustamiseen ja rauhalliseen hyökkäämiseen onnistuneesti.

Suomen loppukiri ei lopulta tuottanut todella vaarallisia maalipaikkoja, vaan Venäjä piti johtonsa. Voitollaan Venäjä nousi Suomen ohi toiseksi Suomen tippuessa kolmanneksi. Suomi kohtaa lohkon päätösottelussaan Belgian ja Venäjä Tanskan.

Turkki-Wales 0-2

Turkki ja Wales lähtivät hyvin erilaisista tunnelmista illan otteluun. Wales oli taistellut hienon tasapelin Sveitsiä vastaan, kun taas Turkki oli saanut rumasti selkäänsä Italialta 0-3.

Peli alkoi joukkueille tavanomaisissa merkeissä. Turkki hallitsi palloa ja Wales puolusti matalalla blokilla ja iski vastaan hyödyntäen vahvasti kärkipelaajaansa Kieffer Moorea. Peli puuroutui pahasti puoliajan edetessä ja tuntui, ettei kumpikaan joukkue oikein saanut tuotua ideoitaan käytäntöön. Erityisen pahana tuhlaajapoikana kunnostautui Walesin Aaron Ramsey, Turkki taas tuhlaili kulmapotkuja.

Aivan avauspuoliajan lopulla Ramsey kuitenkin kunnostautui ja avasi ottelun maalihanat Gareth Balen hienosta syötöstä. Turkki koetti hakea uutta voimaa heti puoliajalla kahdella vaihdolla, mutta niistä ei tullut tarpeeksi apuja. 64. minuutilla Turkin Zeki Çelik rikkoi rangaistusalueella ja Bale asettui ampumaan rangaistuspotkua. Walesin harmiksi veto epäonnistui täysin ja lensi metritolkulla yli maalin.

Kumpikin joukkue jatkoi vaihtojen tekemistä ja ottelu eteni jännittyneissä merkeissä. Turkki ei pystynyt hyödyntämään paikkojaan ja kun Wales puolusti laadukkaasti, alkoivat eteläeurooppalaiset turhautua.

Täysi rähinä saatiin päälle toisella lisäajan minuutilla, kun Burak Yilmaz poltti päreensä walesiläispelaajaan rikkeensä jälkeen ja alkoi töniä tätä. Seurannutta rähinää selviteltiin hyvän aikaa ja neljälle pelaajalle näytettiin keltaista korttia.

Wales niittasi lopullisen ratkaisun viidennellä lisäaikaminuutilla, kun Connor Roberts osui kulmapotkutilanteessa Balen syötöstä. Wales päättää alkusarjansa Italiaa vastaan ja Turkki Sveitsiä vastaan.

Italia-Sveitsi 3-0

Italia lähti hakemaan jatkoa uskomattomalle tappiottomien otteluiden putkelleen, sillä joukkue ei ollut hävinnyt 28 viimeiseen maaotteluun. Sveitsillä taas oli neljän peräkkäisen EM-tasapelin sarja päällä.

Avauspuoliaika alkoi tunnustelevissa merkeissä. Ensimmäinen kunnon säväys nähtiin 19. minuutilla, kun Giorgio Chiellini pääsi kulmapotkuun kiinni ja kovan painimisen jälkeen sai iskettyä pallon maaliin. Italian epäonneksi maali hylättiin käsivirheen vuoksi ja kaiken kukkuraksi Chiellini jouduttiin vaihtamaan kentältä viisi minuuttia myöhemmin ilmeisesti varotoimena.

Italia sai pallon uudestaan maaliin 26. minuutilla, tällä kertaa sääntöjen mukaan. Manuel Locatelli jakoi pallon laitaan juoksuun Domenico Berardille, joka eteni päätyyn saakka ja keskitti. Locatelli rynni sillä välin maalin edustalle ja täräytti pallon voimalla sisään suoraan syötöstä. Tästä alkoi Italian vahva painostusjakso, joka jatkui jakson loppuun saakka. Sveitsin eväät eivät riittäneet Italian maalin ahdisteluun.

Italia löi ison vaihteen silmään heti toisen puoliajan alkuun ja pallo oli verkossa uudestaan jo 52. minuutilla, kun Locatelli iski illan toisen osumansa upealla kaukolaukauksella. Italia sai pelinsä rullaamaan kauniisti koko toisen puoliajan, eivätkä edes Sveitsin viisi vaihtoa tuoneet vaihtelua tilanteeseen.

Sveitsi taisteli kunniakkaasti loppuun saakka, eikä sitä voi yrityksen puutteesta syyttää, mutta maalinteon tehokkuus nousi selvimmäksi laatueroksi joukkueiden välillä. Ciro Immobile vielä kaunisteli illan loppulukemat 89. minuutilla ja sen avulla Italia varmisti ensimmäisenä joukkueena paikkansa EM-kisojen pudotuspeleissä.

Voitollaan Italia nousi lohkokärkeen ja Sveitsi asettui kolmanneksi. Päätöskierroksella Italia saa vastaansa Walesin ja Sveitsi Turkin.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta EM-kisat 2021