Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

EM-kisat 2021

Ukrainalla EM-kisoissa kädet täynnä töitä Pohjois-Makedonian kanssa, Belgia nujersi Tanskan ja Hollanti Itävallan

Ukraina peittosi Pohjois-Makedonian
AOP

Ukraina-Pohjois-Makedonia 2-1

EM-kisaurakkansa tappioilla aloittaneet Ukraina ja Pohjois-Makedonia hakivat alkulohkon toisessa ottelussaan asetelmia. Voitolla kumpi hyvänsä olisi lähellä pudotuspelejä, tappio tai tasapeli eivät juuri kumpaakaan lämmittäisi.

Peli alkoi Ukrainan vahvalla hallinnalla ja joukkue sai muun muassa kolme kulmapotkua ensimmäisen 11 minuutin aikana. Jakson edetessä tilanne taas hieman tasaantui, mutta 29. minuutilla Ukraina avasi maalihanat, kun Andri Jarmolenko jatkoi taidokkaasti Oleksandr Karavajevin antaman syötön kulmapotkun jälkitilanteesta sisään.

Lisää nähtiin jo viisi minuuttia myöhemmin, kun Jarmolenko tarjoili hienon pystysyötön Roman Jaremtšukille, joka kirmasi maalintekoon. Tästä viiden minuutin päästä tapahtui uudestaan, kun Pohjois-Makedonia heilutti Goran Pandevin laukauksella maaliverkkoa. Tilanne tuomittiin pohjoismakedonialaisten epäonneksi kuitenkin paitsioksi.

Ukraina hallitsi selvähkösti ensimmäistä puoliaikaa, mutta toiselle puoliajalle kentälle asteli selvästi parantanut Pohjois-Makedonia. 57. minuutilla Pohjois-Makedonian piristyminen palkittiin, kun joukkueelle tuomittiin rangaistuspotku ja Ezgjan Alioski asettui ampumaan sitä.

Ukrainan maalivahti Heorhi Buštšan torjui hienosti rangaistuspotkun, mutta Alioski ehti ensimmäisenä paluupalloon ja tinttasi sen maalin perukoille.

Pohjois-Makedonian hyvä pelivire jatkui maalinkin jälkeen ja joukkue haki tasoitusta täydellä höyryllä. Joukkue laukoi toisella puoliajalla yhteensä kymmenen kertaa ja Ukraina sai olla tarkkana jatkuvasti. Ukrainan omakin hyökkäyspeli toimi ja Ruslan Malinovskyi pääsi koettamaan kolmatta maalia pilkulta 84. minuutilla. Tällä kertaa kuitenkin Pohjois-Makedonian maalivahti Stole Dimitrievski oli loistamisvuorossa ja torjui.

Viimeiset minuutit menivät tiukoissa merkeissä, mutta Ukrainan johto kesti. Voitollaan Ukraina varmisti lohkossa vähintään kolmossijan. Pohjois-Makedonia jää sen sijaan varmasti viimeiseksi. Ukraina saa vastaansa alkulohkon päätöspelissään Itävallan. Pohjois-Makedonia kohtaa puolestaan Hollannin.

Tanska-Belgia 1-2

Tanska lähti hakemaan Suomi-tappiolleen hyvitystä Venäjän nuijinutta Belgiaa vastaan ja saikin ottelulleen huikean alun. Tanska riisti pallon hyökkäysalueellaan Belgian heikon avauksen jälkeen ja lopulta Pierre-Emile Højbjerg syötti Yussuf Poulsenin maalintekoon ottelun toisella minuutilla. Kyseessä oli EM-kisahistorian kaikkien aikojen toiseksi nopein maali.

Peli jatkui vauhdikkaana ja Tanskan hallinnassa. Belgia piti aavistuksen enemmän palloa, mutta hyökkäyspäässä ratkaisut jäivät piippuun ja laukauksia saatiin aikaan tasan yksi koko avauspuoliajalla. Puoliajan loppua kohden Belgia sai kaksi kulmapotkuakin, mutta niistä ei paljoa kostuttu.

Toisen puoliajan aluksi Belgia vaihtoi sisään supertähtensä Kevin De Bruynen ja sillä oli välittömästi suuri vaikutus otteluun. 55. minuutilla De Bruyne rakenteli Romelu Lukakun ja Thorgan Hazardin kanssa upean maalin, jossa kolmikko syötteli tanskalaispuolustuksen umpisolmuun ja Thorgan Hazard iski pallon maaliin.

Tanska ei kuitenkaan lannistunut, vaan haki vaihdoilla lisävoimaa kentälle ja peli tasaantui. 70. minuutilla Belgia iski toistamiseen, kun Lukaku oli taas alustamassa ja tällä kertaa Eden Hazard tarjoili ja De Bruyne ampui pallon rangaistusalueella verkkoon.

Tanska tarjoili vielä tämänkin jälkeen yritteliästä takaa-ajoa ja onnistui luomaan erinäisiä maalipaikkoja. Belgian puolustus kesti kuitenkin loppuun saakka ja voitolla se varmisti pudotuspelipaikkansa. Tanska puolestaan majailee hännänhuippuna ja mahdollisuudet pudotuspeleihin ovat melko ohuet. Päätöskierroksella Tanska kohtaa Venäjän ja Belgia Suomen.

Hollanti-Itävalta 2-0

Sekä Hollanti että Itävalta olivat aloittaneet EM-urakkansa voitoilla ennalta heikommista joukkueista. Nyt voitolla olisi ollut tarjolla varma jatkopaikka, mutta pelin tärkeys ei ainakaan sen laatuun peilautunut kovin hyvin.

Hollanti sai lentävän lähdön otteluun, kun se sai jo 11. minuutilla rangaistuspotkun, jonka Memphis Depay toimitti varmasti maaliin. Koko ensimmäinen puoliaika oli muutenkin Hollannin vahvaa hallintaa ja Itävallan eväät loppuivat hyvin äkkiä tilanteessa kuin tilanteessa. Hollantikin keskittyi enemmän pallonhallintaan ja johdon suojelemiseen.

Toisella puoliajalla alku oli samanlaista nyhjäämistä kuin avauspuoliaikakin, mutta uutta eloa nähtiin jossain määrin, kun vaihdoit toivat uutta eloa kentälle kummallekin joukkueelle. Hollanti ratkaisi pelin 67. minuutilla tekemällään kauniilla maalilla, jossa Donyell Malen ensin karkasi Itävallan puolustukselta täysin ja tarjoili sitten vielä pallon Denzel Dumfriesille avopaikkaan, josta hän ei erehtynyt.

Itävalta yritti saada kiriä aikaan ja sai luotua painetta Hollannin päätyyn muun muassa kulmapotkuilla, mutta viimeiset silaukset jäivät taas tekemättä. Hollanti puolusti laadukkaasti ja sai voiton lopulta suhteellisen helpolla.

Voitolla Hollanti varmisti pudotuspelipaikkansa, kun taas Itävalta varmisti tappiosta huolimatta vähintään lohkon kolmannen sijan. Päätöskierroksella Hollanti kohtaa Pohjois-Makedonian ja Itävalta Ukrainan.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta EM-kisat 2021