Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

EM-kisat 2021

Ronaldo pyyhkäisi 4 miljardia dollaria Coca-Colan arvosta – kurinpitotoimia pohditaan

Cristiano Ronaldo lempijuomansa kanssa
AOP

EM-kisoissa pelaajat ovat keksineet uuden tavan kapinoida omien arvojensa vastaista mainontaa vastaan.

Cristiano Ronaldo teki historiaa tiistaina, kun hän teki kaksi maalia Unkaria vastaan. Näin Ronaldosta tuli kaikkien aikojen eniten maaleja miesten EM-tasolla tehnyt jalkapalloilija.

Suuremmaksi uutiseksi on kuitenkin muodostunut ikivehreän 36-vuotiaan tempaus ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Terveellisten elämäntapojen puolestapuhujana tunnettu Ronaldo, saapui lehdistötilaisuuteen missä miehen eteen oli laitettu kaksi Coca-cola pulloa tuoteasetteluksi. Portugalilainen ei tästä suuremmin välittänyt vaan siirsi pullot pois pöydältä ja huudahti journalisteille äidinkielellään ”Vettä!” ja nosti vesipullon kädessään tehdäkseen juomavalintansa selväksi.

Mielenkiintoisesti tempauksella oli myös iso vaikutus. Muutama tunti lehdistötilaisuuden jälkeen Coca-cola companyn osakearvo nimittäon tippui huiman neljän miljardin edestä.

Coca-cola on yksi UEFA:n ja kisojen suurista sponsoreista, mutta yhtiö kommentoi tilannetta rauhallisesti, sanoen ymmärtävänsä erilaisia juomavalintoja. Yhtiö on ollut UEFA:n sponsori jo vuodesta 1988 lähtien.

Tähtipelaaja Paul Pogba seurasi myös Ronaldon mallia omassa lehdistötilaisuudessaan Ranskan haettua voiton Saksasta. Harjoittava muslimi, Pogba, siirsi pöydältä pois Heinekenin alkoholittoman oluen, joka niin ikään on turnauksen iso sponsori.

Kapinoitsijoiden joukkoon liittyi nähtävästi myös Italian Manuel Locatelli, joka ei siirtänyt Coca-cola pulloja pois pöydältä, mutta siirsi ne hieman sivummalle.

Nyt UEFA on lähettänyt noottia sponsoreiden tärkeydestä, ja kuinka isot firmat rahoittavat myös kisojen lisäksi esimerkiksi alempia sarjatasoja ja nuorten jalkapalloa. Turnauksen johtaja Martin Kallen sanoi, että pelaajien on seurattava sponsorisopimuksia, vaikka ymmärtääkin uskonnolliset syyt toimien takana.

Kuitenkin Kallen sanoi myös, että kurinpitotoimia pohditaan. Yksi mahdollisuus on, että tulevaisuudessa sponsoririkkeistä saatetaan sakottaa kansallisia jalkapalloyhdistyksiä, jos pelaajien käytöstä ei saada ruotuun.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta EM-kisat 2021