Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

EM-kisat 2021

Turkki ei pystynyt tarjoamaan apuja Huuhkajien jatkohaaveille

Sveitsi vs Turkki
AOP

EM-kisojen ensimmäinen lohko on nyt saatu aseteltua paremmuusjärjestykseen, kun A lohkon joukkueet pelasivat lohkovaiheen viimeiset ottelunsa sunnuntaina. Suomen ja Huuhkajien kannalta tärkeässä ottelussa Sveitsi vei Turkin lukemin 3-1.

Turkin EM-kisataival ei siis toivotulla tavalla sujunut. Maalinteko takkusi ja omiinkin meni lopulta kahdeksan maalia. Joukkue jää lopulta kisoissa ilman pisteitä ja näin lohkonsa jumboksi.

Bakun illassa nähtiin kuitenkin viihdyttävä ottelu ja upeita maaleja.

Jo 6. peliminuutilla Sveitsi siirtyi ottelussa johtoon. Haris Seferović pyörähteli Turkin rangaistusalueen rajoilla rauhassa, kun turkkilaispuolustus seurasi vierestä. Pyörähtelyn päätteeksi Seferović laukoo pallon tarkasti aivan Turkin maalin takakulmaan. Maalivahti Uğurcan Çakır ei tilanteessa pysty venymään tarpeeksi ja peliä jatkettiin Sveitsin johdolla.

Noin puolen tunnin pelin kohdalla Turkki puolustus pelaa jälleen hieman laiskasti ja se kostautuu nopeasti. Vapaaksi jäänyt Xherdan Shaqiri pääsee laukomaan, eikä paikan saatuaan säästele. Kaunis laukaus painuu aivan maalin ylänurkkaan, ohi voimattoman Çakırin.

Turkki tuli otteluun mukaan 62. minuutin kohdalla, kun İrfan Kahveci sijoittaa pallon taitavasti Sveitsin maalin ylänurkkaan. Turkki sai maalin jälkeen uutta virtaa peliinsä ja haki kiivaasti tasoitusta. Turkin korkea prässi koitui kuitenkin lopulta joukkueelle kohtaloksi. Prässi avasi Sveitsille tilaa ja nopean hyökkäyksen päätteeksi Shaqiri pääsi laukomaan Sveitsin jälleen kahden maalin etumatkaan.

Sveitsi vei siis ottelun lukemin 3-1, mutta lukemat eivät täysin kerro koko totuutta. Turkki sai, varsinkin ensimmäisellä nelivitosella, laukauksia hyvin aikaan, vaikkakin suurin osa niistä painui maalin ohi. Muutama vaarallinen paikka Turkillakin kuitenkin oli, mutta tarkkuus maalipaikoilla jätti toivomisen varaa. Sveitsin maalivahti Yann Sommer torjui maalillaan myös hienon ottelun, venyen muutamaankin hienoon torjuntaan.

Sveitsin voitto tarkoittaa, että se sijoittuu A lohkossa neljällä pisteellä kolmanneksi. Tämä hankaloittaa Huuhkajien tilannetta sikäli, että Belgia pelistä olisi mielellään pisteitä edes se yksi otettava. Mahdollisia skenaarioita on kuitenkin useampi ja paljon riippuu myös Venäjän ja Tanskan välisestä ottelusta. Huuhkajat lähtevätkin siis luultavasti maanantain ottelussa keskittymään omaan hyvään tekemiseen ja sitä kautta hyvän tuloksen saamiseen.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta EM-kisat 2021