Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

EM-kisat 2021

Kroatia ja Espanja mättivät maaleja neljännesvälierätrillerissä

Kroatia Espanja EM-kisat
AOP

Puoliaikojen alkujen perusteella ei olisi millään uskonut, että Kroatia pystyy tasapäisesti haastamaan Espanjaa, niin ylivoimaiselta Espanja näytti. Kroatia kuitenkin piti pintansa ja kiri tasoihin vieden pelin jatko-otteluun. Lopulta Espanjan laatu oli liian kova Kroatialle ja Espanja eteni puolivälieriin lukemin 3-5.

Espanja otti pelin täysin haltuunsa ensimmäisen puoliajan aluksi. Se piti palloa mielin määrin ja rakenteli peliään rauhallisesti. Kroatia joutui vetäytymään omalle puoliskolleen tiukasti puolustusmuotoon ja kyttäämään vastaiskuja.

Espanjan hallinta päättyi äärimmäisen nolosti, kun keskikenttäpelaaja Pedri ja maalivahti Unai Simón töpeksivät pallon kimpassa omaan maaliin 20. minuutilla. Pedri tarjosi kierteisen pomppivan taaksepäinsyötön Simónille ja maalivahdin keskittyminen ei ollut haltuunotossa lainkaan mukana, vaan pallo kimposi miehen jalkaa hipoen maaliin. 45 metristä syntynyt oma maali on EM-kisahistorian kauimpaa syntynyt oma maali.

Kroatia pääsi maalin myötä paremmin peliin mukaan ja peli ei ollut enää niin yksipuolista. Espanja kuitenkin hallitsi ja iski tasoituksen 38. minuutilla, kun Pablo Sarabia pääsi iskemään José Gayàn laukauksen paluupallon voimalla verkkoon. Lisää tuli heti toisella puoliajalla pelikellon näyttäessä 57. minuutta, kun César Azpilicueta puski Ferran Torresin keskityksen sisään.

Peli eteni Espanjan vahvassa otteessa ja Kroatia oli taas helisemässä. Álvaro Morata näytti iskeneen jo kolmannen maalin, mutta se hylättiin paitsiona 72. minuutilla. Neljä minuuttia myöhemmin kolmas maali olikin jo totta, kun Pau Torres lähetti pystysyötöllään Ferran Torresin juoksuun ja mies ei paikkaansa hukannut.

Kroatia teki kuitenkin viimeisten minuuttien aikana upean nousun. Ensin Mislav Oršić murjoi maalineduskamppailussa pallon väkisin maaliin 85. minuutilla ja seitsemän minuuttia myöhemmin Mario Pašalić tasoitti pelin upealla puskullaan. Täten ottelu eteni jatko-otteluun.

Kroatia aloitti jatko-ottelun vahvasti ja loi muutaman maalipaikan. Espanja kuitenkin kaatoi ämpärillisen kylmää vettä kroatialaisten niskaan 100. minuutilla, kun paljon parjattu Morata iski pallon suoraan volleystä voimalla sisään. Kolme minuuttia myöhemmin Mikel Oyarzabal tempaisi pallon sisään Dani Olmon syötöstä.

Jatko-ottelun toinen puoliaika ei sisältänyt ihmeitä. Kroatian bensa vaikutti loppuneen pahemman kerran ja Espanja tyytyi suojelemaan johtoaan. Espanjan ote kesti tällä kertaa loppuun saakka ja se eteni puolivälierään.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta EM-kisat 2021