Seuraa meitä:

EM-kisat 2021

Ennakko: Ukraina – Englanti 3.7.2021 – Saako Englanti pidettyä paketin kasassa Roomassakin?

Osuvatko Harry Kane ja Raheem Sterling Ukrainaa vastaan?
AOP

Ukraina ja Englanti kohtaavat viimeisessä jalkapallon EM-kisojen puolivälieräottelussa lauantaina 3.7. Ottelusta on odotettavissa Englannin hallintaa Ukrainan pyrkiessä pitämään rivinsä tiivinä ja iskemään vastaan paikan saadessaan.

Ukraina saapuu otteluun odotetun kaltaisen alkulohkon ja loistavan Ruotsia vastaan pelatun neljännesvälierän jälkeen. C-lohkossa Ukraina pelasi hyvän ottelun Hollantia vastaan vaikka Hollanti olikin parempi maalein 3-2. Pohjois-Makedoniaa vastaan Ukraina kesti ennakkosuosikin paineet ja alkulohkon viimeisessä ottelussa Itävalta oli vahvempi numeroin 1-0. Ukraina eteni viimeisenä lohkokolmosena jatkoon pudottaessaan Suomen vertailussa ensimmäiseksi putoajaksi.

Ruotsia vastaan Ukraina pelasi loistavan ottelun vaikka Ruotsi peliä hallitsikin. Ukraina käytti paikkansa tärkeimmän pelaajansa Oleksandr Zinchenkon johdolla loistavasti hyödykseen ja onnistui pudottamaan Ruotsin jatko-ottelun lisäajan viimeisen minuutin maalillaan jatkosta.

Ukrainan nousujohteinen turnaus on jo tässä vaiheessa hyvin plusmerkkinen, mutta ukrainalaiset varmasti haluavat edetä Englantia vastaan välieriin. Odotettavissa on, että Ukraina tulee lähtemään otteluun samalla kokoonpanolla kuin Ruotsia vastaan. Ukraina on tehnyt turnauksessa paljon maaleja, mutta vastaavasti myös omissa on soinut runsaasti. Ukraina onkin jatkossa olevista joukkueista ainoa Sveitsin ohella, joka on selvinnyt puolivälieriin negatiivisella maalierolla .

Englanti lähtee otteluun selkeänä ennakkosuosikkina ja nyt jos koskaan Englannilta odotetaan finaalipaikkaa. Englanti on pelannut hyvin kaksijakoisen turnauksen vaikka se etenikin jatkoon lohkovoittajana. Englanti on pitänyt oman päänsä toistaiseksi turnauksessa puhtaana, mutta maalinteossa on ollut ongelmia. Kroatiaa ja Tsekkiä vastaan tuli niukat 1-0 voitot ja Skotlantia vastaan Englanti jäi maalittomaan tasapeliin. Saksaa vastaan Englanti esitti ehkä koko turnauksen vakuuttavimman näytöksen, kun se riisui Die Mannschaftin täysin aseista ja eteni Harry Kanen ja Raheem Sterlingin maaleilla täysin ansaitusti jatkoon.

Ottelusta on odotettavissa Englannin hallintaa Ukrainan pyrkiessä pitämään rivinsä tiiviinä ja iskemään paikan tullessa nopeasti vastaan. Englannin osalta ratkaisevaa on kärkipelaajien onnistuminen Ukrainan puolustajia vastaan. Neljännesvälierässä maalitilinsä auki saaneen Kanen ja turnauksessa hyvin pelanneen Sterlingin on onnistuttava puolivälierässäkin, mikäli Englanti mielii Ukrainan kaataa.

Mikäli Englanti etenee jatkoon on edessä jälleen ottelu Wembleyllä niin välierissä kuin finaalissakin, joko jalkapallo tulee kotiin?

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta EM-kisat 2021