Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

EM-kisat 2021

Raportti: Hurjavireinen Italia jatkaa tappiottomien otteluiden sarjaansa, Belgia kaatui vauhdikkaassa ottelussa

Italia juhli voittoa Belgiaa vastaan vauhdikkaan puolivälieräkamppailun jälkeen
AOP

Kisojen yksi odotetuimmista kohtaamisista nähtiin puolivälierässä Belgia – Italia. Fifa ranking ykkönen Belgian, ja jo 31 tappiottoman peräkkäisen ottelun, Italian pelistä oli lupa odottaa vauhdikasta jalkapallonäytöstä ja juuri sellaisen nämä kaksi huippujoukkuetta esittivätkin.

Ottelun alkuun molemmat joukkueet pelasivat hyvin tarkkaa peliä. Belgia loi Italian puolustuspäähän hyvin painetta ja tämä paine tuotti tehokkaasti kulmapotkuja pelin ensimmäisen kymmenen minuutin aikana. 13. peliminuutilla Italian Leonardo Bonucci sai pallon ensimmäisen kerran maaliverkkoihin asti, kun hän pääsi jatkamaan vapaapotkusta tulleen keskityksen mahallaan maaliin. Bonuccin epäonneksi VAR tarkastus osoitti, että Bonucci oli aavistuksen verran paitsion puolella.

Ottelu jatkui ensimmäisen puoliajan puoleenväliin hyvin edelleen hyvin tasaisena. Seuraava paikka vapautui Belgian Kevin De Bruynelle, joka pääsi laukomaan hyvästä paikasta, mutta Italian maalivahti Gianluigi Donnarumma onnistui venyttämään kätensä pallon eteen.

31. peliminuutilla Italia sai pallon maaliin, kun Nicolo Barella onnistui maalinteossa Italian loistavan prässin jälkeen. Belgia purki tilanteessa huonosti suoraan Marco Verratin jalkaan, jolla oli helppo työ syöttää epätasapainossa olleen Belgian puolustuksen keskelle olleelle Barellalle, joka onnistui harhauttamaan itsensä maalintekopaikkaan.

Ensimmäisen maalin jälkeen peli siirtyi entistä vahvemmin Italian haltuun ja Italia tuli koko ajan paremmin ja paremmin kohti Belgian maalia. 43. minuutin kohdalla Italia sai palkintonsa, kun pirteästi vasemmalla laidalla pelannut Lorenzo Insigne laukoi upean kuljetuksen päätteeksi todella upean laukauksen takayläkulmaan.

Heti Italian maalin jälkeen Belgia sai oman paikkansa, kun Jeremy Doku lähti haastamaan Italian puolustajaa Giovanni Di Lorenzoa, jolla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin rikkoa rangaistuspotkun arvoisesti. Rangaistuspotkua laukomaan asettunut Romelu Lukaku ei erehtynyt ja tauolle siirryttiin Italian 1-2 johdossa.

Ottelun toinen puoliaika käynnistyi jälleen Italian vahvalla otteella. 57. minuutin kohdalla italialaiset viittoivat tuomarin suuntaan, kun De Bruyne näytti kaataneen Jorginhon rangaistusalueen sisällä, mutta Belgia selvisi tilanteesta säikähdyksellä vaikka tv-kuvien perusteella näytti, että rike olisi selvä.

60. minuutin kohdalla Belgia sai loistopaikan, kun De Bruyne käänsi pallon takatolpalle nousseelle Lukakulle, mutta loistoturnausta pelaava Leonardo Spinazzola pelasti pallon maaliviivalta.

Ottelun tahti rauhoittui Belgian huippupaikan jälkeen ja valmentajat lähtivät tekemään muutoksia kokoonpanoihin ottelun loppua kohden. Belgia vaihtoi hyökkäävämpiä vaihtoehtoja kentälle ja otti peliin Naser Chadlin ja Napolin supertähden Dries Mertensin. Ikäviä uutisia Belgia sai, kun Chadli loukkaantui oltuaan vain 5 minuuttia kentällä ja hänet jouduttiin vaihtamaan pois.

Italia oli ottelussa aktiivisempi osapuoli ja vaikka Belgialla oli omat paikkansa jäi sen loppurynnistys auttamattoman vajavaiseksi ja Italia vei voiton ottelusta numeroin 1-2 täysin ansaitusti. Välierissä Italia tulee kohtamaan päivän aiemmassa ottelussa Sveitsin lyöneen Espanjan.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta EM-kisat 2021