Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

EM-kisat 2021

Alivoimalla taistelleen Sveitsin turnaus päättyi kyyneliin – Espanja etenee välieriin

Sveitsi - Espanja
AOP

EM-kisojen ensimmäinen välieräpaikka ratkottiin Pietarissa, kun Sveitsi ja Espanja kohtasivat toisensa.

Molemmilla joukkueilla oli allaan äärimmäisen jännittävät ensimmäiset pudotuspelikamppailut – Sveitsi pudotti hallitsevan maailmanmestarin Ranskan dramaattisesti rangaistuspotkukilpailun jälkeen ja Espanjalle oli käydä köpelösti Kroatian kanssa.

Sveitsi sai ottelulleen pahimman mahdollisen alun, kun se joutui takaa-ajoasemaan jo ottelun 7. minuutilla. Jordi Alban laukaus kulmapotkusta ottaa epäonnekkaasti kimmokeen Sveitsin Denis Zakarian jalasta ja muuttaa suuntaansa. Sveitsin maalivahti Yann Sommer on vedon edessä voimaton ja Espanja ottaa johtoaseman.

Takaisku oli Sveitsille ehdottomasti harmittava, sillä taktisesti joukkueen peli näytti todella hyvältä. Se onnistui tukkimaan Espanjan vahvuudet hyvin ja piti joukkueen hyvin poissa maalipaikoilta. Myös Espanja pelasi taitavaa taktista peliä ja piti puolestaan Sveitsin poissa pallolta hyvin ensimmäisellä jaksolla.

Toisella puoliajalla Sveitsi prässäsi sitkeästi ja odotti kärsivällisesti mahdollisuuttaan. Ja kun sellainen Espanjan virheestä siunaantui, ei Sveitsi epäröinyt. Loistava riisto keskikentällä ja erinomainen hyökkäys, jonka kapteenintehtäviä hoitanut Xherdan Shaqiri viimeisteli varmasti ja toi Sveitsin tasoihin.

Tasoituksen jälkeen lähes hurmiossa pelannut Sveitsi puski ahkerasti. Myös Espanja herätteli koneistoaan tasoituksen jälkeen ja sai luotua painetta Sveitsin maalille. Sveitsin hyvä momentum ottelussa tyssäsi kuitenkin pian, kun Remo Freuler ajettiin suoralla punaisella ulos. Freuler liukui rumasti jalkapohjat edellä espanjalaispelaajan jaloille, eikä ottelun erotuomari Michael Oliver empinyt tilanteessa, vaan näytti Freulerille välittömästi punaista.

Ylivoimalla pelannut Espanja otti ottelua haltuunsa, mutta ei onnistunut maalinteossa. Näinpä ratkaisua lähdettiin hakemaan jatko-ottelulla.

Espanja metsästi maalia vimmatusti koko jatko-ottelun. Se loi maalipaikkoja monta, mutta maalillaan muurin lailla torjunut Sommer piti Sveitsin mukana ottelussa. Espanjan paikat olivat loppupeleissä hieman hentoja, eikä maaleja nähty.

Ottelu ratkaistiin siis rangaistuspotkukilpailulla. Espanja aloitti rangaistuspotkut shokeeraavasti, kun joukkueen kapteeni Sergio Busquets laukoi oman vetonsa tolppaan. Espanjan Unai Simón torjui kuitenkin kaksi Sveitsin laukausta. Sveitsin nuori laituri Ruben Vargas epäonnistui kovassa paikassa omassa laukauksessaan, joten Espanja etenee välieriin. Siellä se saa vastaansa joko Belgian tai Italian.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta EM-kisat 2021