Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

EM-kisat 2021

Jalkapallojättiläiset kohtaavat EM-välierässä, jatkaako Italia tappiottomien otteluiden sarjaansa?

Jatkaako Italia voittamattomana?
AOP

Euroopanmestaruuskisat ovat edenneet välierävaiheeseen ja ensimmäisessä välierässä kohtaavat jalkapallon jättiläiset Espanja ja Italia. Molemmat joukkueet lähtevät hyvin erilaisista lähtökohdista tulevaan välierään ja odotettavissa onkin erittäin mielenkiintoinen ottelu kahden huippujoukkueen välillä. Ottelu pelataan Wembleyllä tiistaina 6. heinäkuuta.

Espanja lähtee otteluun mielenkiintoisesta tilanteesta. Lohkovaiheessa joukkue tuskaili maalinteon kanssa ja tuloksena olikin hyvin kaksi vähämaalista tasapeliä Ruotsia ja Puolaa vastaan. Molempia joukkueita vastaan Espanja oli vahvempi, mutta pallo ei tuntunut löytävän verkon perukoille millään. Maalintekovastuuta kantava Alvaro Morata oli täysin jäässä eikä hän onnistunut lukuisista paikoistaan huolimatta tekemään maalia kuin Puolaa vastaan. Lohkon päätösottelussa joukkueen maalihanat aukesivat ja Slovakia jäi jalkoihin tylyin 5-0 lukemin.

Playoff vaiheessa Espanjan peli oli jo laadukkaampaa. Neljännesvälierässä Kroatiaa vastaan Espanja näytti jo marssivan jatkoon, mutta lopussa Kroatian vaihtomiehet saivat aikaan Kroatian kannalta suotuisan muutoksen ja peli eteni jatko-otteluun. Jatko-ottelussa Espanja meni menojaan ja 120 minuutin jälkeen peli päättyi Espanjalle numeroin 3-5. Puolivälierä Sveitsia vastaan oli tasainen ja peli ratkesikin vasta rangaistuspotkukilpailussa Espanjan hyväksi.

Italian peli on ollut koko turnauksen ajan raiteillaan. Italia tuli kisoihin 27 ottelun tappiottomassa putkessa eikä se putki ole ollut vielä kertaakaan lähelläkään katkeamista. Italia vei EM-kisojen avausottelun Turkkia vastaan selvästi 3-0, toisessa ottelussa Sveitsi kaatui samoin lukemin ja Walesia vastaan Italia otti 1-0 voiton vaikka pelasikin selkeästi kakkosmiehistöllä. Ottelun lopussa nähtiin sykähdyttävä hetki, kun Italian päävalmentaja Roberto Mancini otti ykkösvahti Gianluigi Donnarumman vaihtoon, jotta kakkosvahtina kisoihin lähtenyt Salvatore Sirigu pääsi 34- vuotiaana tekemään debyyttinsä arvoturnauksessa.

Neljännesvälierässä Italia voitti Itävallan yllättävän tiukan pelin jälkeen jatkoajalla numeroin 2-1. Varsinainen peliaika meni Italian hallinnasta huolimatta ilman maaleja, mutta Italia näytti jatko-ottelussa miksi se on yksi suurimmista mestarisuosikeista tässä turnauksessa. Kun joukkue tarvitsi maaleja, se pystyi niitä tekemään ja samalla sai Itävallan näyttämään täysin vastaantulijalta.

Kisojen tähän asti suurin ottelu oli Italian ja Belgian välinen puolivälieräottelu. Italia jatkoi siitä mihin oli aiemmissa otteluissaan jäänyt. Italia riisui Belgian täysin aseista ja Belgialla ei koko ottelussa ollut rehellistä mahdollisuutta päästä Italia vauhtiin mukaan. Harmaita pilviä Italian turnausvoitolle tuli, kun kenties koko kisojen tähän saakka paras pelaaja Leonardo Spinazzola loukkaantui ja hänen turnauksensa päättyi.

Molemmat joukkueet ovat pelanneet koko turnauksen pääosin muodolla 4-3-3 ja ne tuskin lähtevät muotoaan muuttamaan tulevassa otteluusa. Ottelun mielenkiintoisin taistelu tullaan näkemään keskikentällä, kun Italian Jorginho, Marco Verratti ja Nicolo Barella yrittävät päihittää Espanjan Sergio Busquetsin, Pedrin ja Koken. Tähän mennessä turnauksessa Italia on jokaisessa ottelussaan pystynyt hallitsemaan keskikenttää tehokkaalla prässillään, jonka avulla se on saanut tehtailtua paljon maalipaikkoja. Espanjan paketti on ollut enemmän levällään, mutta turnauksen edetessä sekin on saanut parannettua omaa kenttätasapainoaan.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta EM-kisat 2021