Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

EM-kisat 2021

Italia päihitti Espanjan trillerissä ja eteni EM-finaaliin

Italia-Espanja EM
AOP

Italian ja Espanjan välisestä EM-välierästä kehkeytyi todellinen jännitysnäytelmä. Kumpikin iski varsinaisella peliajalla kauniin maalin ja Italia oli lopulta etevämpi rangaistuspotkukilpailussa.

Avauspuoliaika ei tarjonnut suuria ihmeitä. Espanja hallitsi alkupuolta, mutta puolivälin lähestyessä peli tasaantui ja Italia pääsi paremmin mukaan. Peli aaltoili laadukkaasti päästä toiseen, mutta huippuvaarallisia maalipaikkoja ei kumpikaan saanut rakennettua.

Toinen puoliaika oli selvästi aktiivisempaa palloilua. Joukkueet laukoivat yhteensä 12 kertaa ja maalipaikkoja syntyi aivan uudella lailla. Italia avasi maalihanat 60. minuutilla, kun ensin Ciro Immobile nousi upeasti pallon kanssa ja se ajautui sen jälkeen Federico Chiesalle, joka antoi jalkansa laulaa pallon upeasti maaliin.

Tämän jälkeen joukkueet polkaisivat vaihtorumbansa kunnolla käyntiin ja 13 minuutissa nähtiin yhteensä kuusi vaihtoa. Vaihdot toivat lisävirtaa peliin ja Espanja kruunasi kirinsä Álvaro Moratan hienolla maalilla, johon Dani Olmo tarjoili pystysyötön.

Toisen puoliajan loppu ja jatko-ottelun ensimmäinen puoliaika olivat hyvin mitäänsanomatonta palloilua. Kumpikaan ei ottanut riskejä ja pallo kiersi parhaat maalintekosektorit kaukaa. Jatko-ottelun toisella puoliajalla etenkin Espanja haki aktiivisemmin ratkaisuja ja sai pallon 110. minuutilla maaliinkin, mutta tilanne oli paitsio.

Rangaistuspotkukilpailussa päärooliin nousivat Italian maalivahti Gianluigi Donnarumma ja Espanjan maalivahti Unai Simón. Simón pysäytti Manuel Locatellin yrityksen ja Donnarumma taas Moratan yrityksen. Olmon rangaistuspotku puolestaan paukkui metritolkulla yli maalin.

Italian sankariksi nousi Jorginho, joka Donnarumman Morata-pysäytyksen jälkeen höynäytti Simónia oikein olan takaa ja tökkäsi pallon päinvastaiseen kulmaan Simónin aavistuskulmasta katsottuna. Täten Italia päättää turnauksensa finaalissa, jossa se saa vastaansa voittajan ottelusta Englanti-Tanska.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta EM-kisat 2021