Seuraa meitä:

EM-kisat 2021

Englannin valmentaja Gareth Southgate on ylpeä maansa finaalipaikasta

Gareth Southgate ylpeänä Englannin finaalipaikasta
AOP

Englanti hävisi kolme vuotta sitten MM-välierän katkerasti Kroatialle, finaalipaikan jäädessä haaveeksi. Hyvän turnauksen pelannut joukkue joutui pettymään tärkeimmällä hetkellä ja edessä oli kotimatka. Nyt sillä on mahdollisuus kiillottaa kilpeään päästyään ensimmäistä kertaa 55 vuoteen arvokilpailujen finaaliin, Tanskan kaaduttua 2-1 välierässä.

Valmentaja Gareth Southgate on tehnyt loistavaa työtä Englannin peräsimessä, joukkueen pelatessa erinomaista turnausta. Tanskaa vastaan teki tiukkaa, ja kolme leijonaa sai tehdä täyden päivätyön, ottelun ratkettua vasta Harry Kanen jatkoaikamaalilla. Valmentaja Southgate oli syystäkin ylpeä joukkueestaan joka nousi tappioasemasta voittoon, kisoissa esiintynyttä Tanskan joukkuetta vastaan.

“Me tiesimme ettei tästä tule helppoa, mutta onnistuimme kääntämään pelin. Olen erittäin ylpeä pelaajista ja saadessani olla osana tätä kaikkea. Kun olet odottanut niin kauan, kuin me olemme voittaaksemme välierän ja edetäksemme finaaliin, ja ottaen huomion joidenkin pelaajiean rajallisen kokemuksen, se tekee tästä uskomatonta.”

Välieräottelussa teki todella tiukkaa Tanskan mentyä johtoon Mikkel Damsgaardin upealla vapaapotkumaalilla, mutta Simon Kjaerin oma maali toi Englannin tasoihin. Peli oli todella tasainen ja ratkaisua saatiin odottaa odottaa aina ensimmäiselle jatkoajalle asti, jolloin Englannille tuomittiin rangaistuspotku. Kasper Schmeichel torjui hienosti Harry Kanen ensimmäisen yrityksen, mutta lontoolainen iski paluupallon varmasti häkkiin.

“Kaikkein miellyttävintä tässä on se, että tarjosimme kannattajillemme ja maallemme upean illan ja matka jatkuu. Meidän on nautittava tästä saavutuksesta hieman, mutta edessä on vielä yksi massiivinen este voitettavana,” Southgate jatkoi.

Hyökkääjä Raheem Sterling, hehkutti myös joukkueensa reaktiota takaiskumaaliin. Meidän oli todella taisteltava, mutta se oli huippusuoritus. ”Tiesimme, että tästä tulee vaikeaa, mutta pysyimme kärsivällisinä ja tiesimme, että aggressiivisuudella ja nopeudella joita meiltä löytyy, tämä päättyy hyvin.”

Kapteeni Harry Kane oli samoilla linjoilla ollessaan todella tyytyväinen joukkueen pelaamiseen. “Joukkueen reaktio oli todella hieno ja pelaamme Wembleyllä finaalissa. Joukkueen tunnetila on hyvä, mutta tiedämme, että finaalista Italiaa vastaan tulee todella vaikea peli.”

Lähde: https://www.bbc.com/sport/football/57757750

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta EM-kisat 2021