Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

EM-kisat 2021

Ryövättiinkö Tanskalta finaalipaikka – “ei missään nimessä rangaistuspotku!”

Englanti - Tanska
AOP

Englanti eteni eilisillan dramaattisen semifinaalin päätteeksi Euro 2020 turnauksen finaaliin. Historiallisen finaalipaikan lisäksi sosiaalisessa mediassa on ehdottomasti puhuttanut Englannin voittoon johtanut pilkkutuomio.

Vaikka Englanti, ainakin jatko-ottelun aikana, oli selvästi Tanskaa parempi ja ansaitsi kyllä voittonsa, ei kiistanalaista tuomiota voida täysin ohittaa. Tanskan kuudentoista sisällä Englannin Raheem Sterling kikkaili pallon kanssa ja kaatui lopulta tilanteessa näyttävästi. Ottelun erotuomari ei epäillyt tilanteessa, vaan osoitti varmasti tilanteesta rangaistuspotkua. Erotuomari ei myöskään tarkastanut tilannetta VAR-näytöltä.

EM-kisojen aikaan näkemyksiään ahkerasti jakaneella AS Roma valmentaja Jose Mourinholla oli tilanteesta selvä mielipide. Portugalilaisvalmentaja kommentoi tilannetta talkSPORTIlle pöyristyneenä: ”Sen ei olisi missään nimessä pitänyt olla rangaistuspotku. Parempi joukkue voitti, siitä ei ole kysymystäkään, he pelasivat upean pelin, mutta minun mielestäni tilanteesta ei olisi ikinä pitänyt tuomita pilkkua.”

Mourinho hämmästeli, miksei VAR pyytänyt ottelun erotuomaria tarkastamaan tilannetta näytöltä. ”Tällä tasolla, EM-turnauksen semifinaalissa, tuomari ei voi tehdä tuollaista päätöstä. En ymmärrä, miksei VAR kehoittanut ottelun erotuomaria tarkastamaan tilannetta uudestaan näytöltä. Mielestäni tilanteen ei olisi koskaan pitänyt olla rangaistuspotku.”

Jo rangaistuspotkutuomio oli kiistanalainen, mutta niin oli myös itse tilanne, jossa Harry Kane rangaistuspotkun laukoi. TV-kuvissa Tanskan maalivahdin Kasper Schmeichelin kasvoilla nähtiin vihreä valopilkku, joka sittemmin osoittautui laserosoittimeksi. Laservalolla oli mitä ilmeisemmin tarkoitus häiritä Schmeichelia, jotta tämä ei palloa torjuisi.

UEFA aloittikin tapahtuneesta tutkinnan ja Englannin jalkapalloliitto sai tilanteesta sakon.

Schmeichel onnistui kuitenkin Kanen laukauksen torjumaan eteensä, mutta jatkotilanteesta Kane pääsi iskemään Englannille voittomaalin.

Tanska pelasi upean turnauksen, vaikkei sillä rahkeet aivan loppuun asti riittäneetkään. Englanti oli ottelun joukkueista parempi, mutta tapa jolla ottelu ratkesi, varjostaa joukkueen innostusta.

Semifinaalin tapahtumista huolimatta Englannilla on varmasti keskittyminen jo täysin sunnuntaina koittavassa finaalissa. Vastaan asettuu tuolloin Italia, joka voitti oman semifinaalinsa Espanjaa vastaan rangaistuspotkuilla. Ottelu pelataan Wembleyllä sunnuntaina kymmeneltä.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta EM-kisat 2021