Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

EM-kisat 2021

Italia Euroopanmestariksi uskomattoman ottelun jälkeen – Mestaruus lipesi Englannilta jälleen

Italia
AOP

Italia on voittanut jalkapallon Euroopanmestaruuden. Italia löi Englannin viihdyttävässä finaalissa rangaistuspotkukilpailun jälkeen numeroin 1-1 (3-2) .

Heti ottelun alussa Englanti vaikutti hätääntyneeltä, kun Harry Maguiren syöttö lipsahti omasta päätyrajasta yli ja Italia pääsi yrittämään kulmapotkusta. Vain kahden minuutin pelin jälkeen Englanti iski nopeasti vastaan Italian kulmapotkun jälkeen. Pallo pelattiin oikeaan laitaan Kieran Trippierille, joka keskitti loistavasti ylös nousseelle Luke Shawlle, joka toimitti pallon loistavalla puolivolleylla etutolpan kautta maaliin ja Englanti siirtyi 0-1 johtoon.

Heti avausmaalin jälkeen peli rauhoittui paljon. Englanti jatkoi turnauksesta tuttua pallonhallintaansa myös Italiaa vastaan ja Italia näytti tyytyvän Englannin tarjoamaan tempoon. Italia näytti muutaman kerran pystyvänsä lähtemään nopeasti vastaiskuun, mutta Englanti katkoi Italian nousut hyvällä aktiivisella prässipelillä.

20 minuutin pelin jälkeen Italian menestyshaaveiden ylle tuli tummia pilviä, kun keskikentän maestro Jorginho loukkasi polveaan törmäyksessä Raheem Sterlingin kanssa. Italialainen kävi muutaman minuutin paikkailtavana, mutta pystyi palaamaan peliin.

Peli tasottui ottelun ensimmäisen puoliajan edetessä. Molemmat joukkueet saivat omat paikkansa vaikka huippupaikat jäivätkin syntymättä. 34. peliminuutin kohdalla Italian Federico Chiesa pääsi kokeilemaan 16 alueen ulkopuolelta, mutta vaarallisen näköinen laukaus meni hieman ohi Pickfordin vartioiman maalin.

Ottelun ensimmäinen puoliaika päättyi Englannin 0-1 johdossa. Englanti pelasi tarkasti oman päänsä ja onnistuneen alun jälkeen sai myös muutaman hyvän tilanteen järjestettyä. Italia jäi ensimmäisellä puoliajalla täysin aseettomaksi Englannin puolustuksen edessä eikä Pickford oikeastaan joutunut torjumaan kertaakaan ensimmäisellä puoliskolla.

Ottelun toinen puoliaika alkoi samoilla askelmerkeillä kuin mihin ensimmäinen päättyi. Englanti pyrki pitämään palloa ja Italia iskemään vastaan. Ottelun ensimmäinen kortti nähtiin 47. minuutilla, kun Nicolo Barella joutui ottamaan Harry Kanea kovaa keskialueella.

Otteet alkoivat koveta molemmilla joukkueilla toisen puoliajan edetessä. Italia sai loistopaikan vapaapotkusta, mutta Lorenzo Inzignen vapaapotku kiersi hieman ohi maalin. Roberto Mancini reagoi Italian pehmeään hyökkäyspelaamiseen ja vaihtoi kentältä Barellan sekä Ciro Immobilen joiden tilalle tulivat Bryan Cristante ja Domenico Berardi.

Italian peli parani vaihtojen myötä ja pallonhallintakin siirtyi Italialle lähes täysin. Joukkueen paras paikka siunaantui aktiivisesti esiintyneelle Chiesalle. Hän pääsi laukomaan boksin sisältä, mutta Pickford onnistui venyttämään pallon eteen. 67. peliminuutin kohdalle Italia sai palkintonsa, kun Leonardo Bonucci survoi tasoituksen kulmapotkun jälkitilanteesta.

Italian maalin jälkeen ottelun ote siirtyi täysin Italialle. Englannin pelaajisto näytti ajoittain, jopa epäuskoiselta, kun Italia nosti prässiään ja vyöryi kohti Englannin maalia. Englannin manageri Gareth Southgate reagoi tilanteeseen vaihtamalla Trippierin tilalle avaukseenkin odotetun Bukayo Sakan. Italia kuitenkin jatkoi vyöryään. Italian loistava paine katkesi, kun Chiesa loukkaantui 80 minuutin kohdalla ja tämän huoltokatkon jälkeen Englanti sai pelistään taas otetta. Chiesa jouduttiin vaihtamaan 85. minuutin kohdalla lopullisesti pois ja hänen tilalleen tuli Federico Bernardeschi. Enempää maaleja ei varsinaisella peliajalla nähty, joten ottelussa mentiin jatko-otteluun.

Jatko-ottelun ensimmäinen puolisko oli hyvin varovaista molemmilta joukkueilta. Englannin manageri Southgate otti kentälle Jack Grealishin ja kentältä poistui Mason Mount. Toinen puolisko alkoi Italian hyvällä tilanteella, kun Bonuccin pitkästä avauksesta Maguire joutui rikkomaan ja Italia sai loistavasta paikasta vapaapotkun. Bernardeschi lähti kokeilemaan suoraa yritystä, mutta Pickford oli hyvin mukana ja sai torjuttua pallon vaivattomasti.

Englanti sai pelistä hyvän otteen jatko-ottelun viimeisellä kympillä. Se sai luotua hyviä paikkoja tehokkaan prässinsä kautta. Italian hyökkäyspeli uupui tässä vaiheessa jo täysin. Englanti vaihtoi vielä ihan jatko-ottelun loppuun Jadon Sanchon ja Marcus Rashfordin sisään, varmasti jo rangaistuspotkukilpailuakin ajatellen. Ulos kentältä tulivat Jordan Henderson ja Kyle Walker. Kun jatko-ottelun aikana ei ratkaisua saatu aikaan oli edessä jälleen rangaistuspotkukilpailu.

Rangaistuspotkukilpailu oli yhtä vuoristorataa. Englanti siirtyi johtoon Pickfordin torjunnalla heti ensimmäisestä laukojasta. Englanti laittoi tylysti kaksi ensimmäistä pilkkuaan sisään, mutta vaihdosta tulleiden Sanchon ja Rashfordin epäonnistuessa sai Jorginho paikan ratkaista ottelun, mutta Pickford venyi jälleen. Viimeisenä laukojana laukomaan mennyt Bukayo Saka epäonnistui ja Italia juhli Euroopanmestaruutta 53 vuoden tauon jälkeen.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta EM-kisat 2021