Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Siirtouutiset

Raportti: Chelsea kaappaamassa yhden maailman isoimmista tähdistä? – Rahat jo valmiina

Håland
AOP

Chelsean omistaja on raporttien mukaan vapauttanut 150 miljoonaa puntaa Erling Braut Haalandin hankintaa varten.

Venäläislehti Russia Today raportoi Chelsean omistajan, venäläismiljonääri Roman Abramovichin, ostoshaluista kesän siirtomarkkinoilla. Chelsea, joka pelasi erinomaisen loppukauden, ja voitti Mestarienliigan, haluaa ensi kaudella olla vielä terävämmin mukana kärkikamppailuissa myös Valioliigan mestaruuden suhteen.

Siirtovarojen löytyminen myös näyttää, että omistajat luottavat Thomas Tucheliin joka pyysi rahoja Haaalandin siirtoon vain päiviä aikaisemmin. Nähtävästi luotettavan maalintekijän hankintaa ja Tuchelin mielipidettä pidetään tärkeänä, sillä siirto summa olisi maailman historian kolmanneksi suurin, vain Neymarin ja Kylian Mbappen siirtosummat ovat nousseet korkeimmiksi.

Tämä priorisointi ei ole täysin ihme, sillä vaikka Chelsea käytti isoja summia jo viime kesänä nuorten kärkipelaajien hankintaan, on maalinteko takkuillut. Viime kaudella Chelsean paidassa eniten maaleja takoi keskikenttäpelaaja Jorginho. Näistä maaleista suurin osa tuli pilkulta, statistiikkana tämä alleviivaa erityisesti joukkueen ongelmia luoda maaleja avoimesta pelistä.

Haalandin saapuminen myös vapauttaisi muita huonommin menestyneitä hyökkääjiä myytäväksi. Ainakin veteraanihyökkääjä Oliver Giroud on näillä näkymin lähtemässä ja Tammy Abrahaminkin perään on jo moni Valioliiga seura kysellyt. Jos kauppa onnistuu, saattaa Chelsea paikata rahakirstujaan myös myymällä Hakim Ziyechin ja Callum Hudson-Odoin, joiden otteet ei ole vakuuttanut Thomas Tuchelin alaisuudessa.

Vaikka viimekaudella hankitulla Timo Wernerillä on ollut maalinteko ongelmia Valioliigassa, ei tällaista odoteta Haalandilta. 20-vuotias norjalainen on tehnyt hurjat 57 maalia 59 ottelussa aikanaan Bundesliigassa. Ottajia miehellä olisi muitakin, ja miehen sopimuksen pohjalta on spekuloitu, että Haalandin saisi ensi kesällä ostettua halvemmalla. Roman Abrahimovich on kuitenkin nähtävästi päättänyt laittaa isoja rahoja pöytään ennen kuin muut isot joukkueet pääsevät tekemään tarjouksia.

Chelsean lisäksi ainakin Manchester City ja Real Madrid pohtivat tosissaan nuorukaisen hankintaa, ja pystyvät myös rahallisesti kilpailemaan Chelsean kanssa. Kuitenkin moni joukkue kärsii tällä hetkellä koronakausien jälkeisistä rahahuolista ja Chelsea yrittääkin ehkä iskeä ovelasti ennen kuin muut joukkueet saavat raha-asiansa kuntoon.

Vaikka ottajia Haalandilla varmasti olisi, voi ongelmaksi muodostua Dortmundin haluttomuus myydä norjalaista. Dortmund nimittäin myi äskettäin Jadon Sanchon pitkän siirtosaagan päätteeksi ja näin ollen joukkue on rahallisesti vahvoilla ja saattaa haluta odottaa kauden ennen kuin rahastaisi Haalandilla.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Siirtouutiset