Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Tokio 2020

Tässä ovat naisten jalkapallon olympiaturnauksen välierien taisteluparit

Tokio 2020
AOP

Naisten jalkapallon olympiaturnauksen puolivälierät pelattiin perjantaina ja kahdeksan parasta tiivistyi neljäksi. Turnauksen välieriin selvisivät Yhdysvallat, Ruotsi, Australia sekä Kanada.

Puolivälierien ennakolta jännittävin ottelu nähtiin Yhdysvaltojen sekä Hollannin välillä. Ottelu oli uusinta vuodelta 2019, jolloin joukkueet kohtasivat toisensa MM-kisojen finaalissa. Hollanti lähti hakemaan revanssia, mutta lopputulos oli sama kuin vuonna 2019 – Yhdysvallat oli parempi.

Yhdysvaltojen epätasaiset esitykset alkuerissä herättivät hieman huolta joukkueen vireestä, mutta puolivärierässä se kokosi itsensä ja eteni jatkoon varmalla esityksellä. Hollannin maalintekovoima tiedettiin jo alkulohkosta ja ottelusta odotettiin vauhdikasta.

Vivianne Miedema aloitti maalinteon ottelun 17. minuutilla ja vei Hollannin johtoon. Yhdysvallat vastasi kuitenkin vain 10 minuuttia myöhemmin ja tasoitti ottelun Sam Mewisin maalilla. Yhdysvaltojen Lynn Williams iski ottelun seuraavan maalin ja vei Yhdysvallat puolestaan johtoon. Miedema tasoitti kuitenkin ottelun toisen jakson alussa illan toisella maalillaan. Ratkaisua ei nähty vielä jatko-ottelun aikana, joten voittajaa lähdettiin hakemaan rangaistuspotkukilpailulla.

Yhdysvaltojen sankariksi nousi maalivahti Alyssa Naeher, joka torjui kaksi hollantilaisten laukausta. Viimeisen ja ratkaisevan rangaistuspotkun sisään laittoi Megan Rapinoe, joka varmisti Yhdysvalloille maalillaan välieräpaikan.

Myös Kanadan ja Brasilian välisessä ottelussa nähtiin rangaistuspotkukilpailu, kun varsinainen peliaika sekä jatko-ottelu päättyivät molemmat 0-0. Turnauksessa toistaiseksi voittamaton Kanada eteni välieriin voitettuaan rangaistuspotkukilpailun Stephanie Labbén ratkaisevalla torjunnalla. Kanada kohtaa välierässä hallitsevan maailmanmestarin Yhdysvallat.

Turnauksen toisen välierän ottelupari tulee olemaan Ruotsi – Australia. Ruotsi pudotti turnauksen isäntämaan Japanin jatkosta 3-1 voitolla. Japani taisteli ottelussa tosissaan ja antaumuksella, mutta joutui lopulta myöntämään Ruotsin auttamatta paremmaksi. Ruotsi on pelannut koko turnauksen todella vakuuttavasti ja se on ehdottomasti vaarallinen vastus kenelle tahansa turnauksen loppuvaiheessa.

Ruotsia haastamaan lähtee Australia, joka voitti omassa puolivälieräottelussaan dramaattisesti Iso-Britannian. Australia taisteli itsensä ottelussa tasoihin ottelun viimeisellä peliminuutilla ja viimeisteli voiton jatko-ottelussa. Australian sankari oli Sam Kerr, joka viimeisteli niin tasoituksen kuin voittomaalinkin.

Välierät pelataan tulevana maanantaina. Yhdysvallat kohtaa Kanadan Suomen aikaa yhdeltätoista ja Ruotsi ja Australia taistelevat finaalipaikasta Suomen aikaa kahdelta.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Tokio 2020