Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Tokio 2020

Kanada pudotti hallitsevan maailmanmestarin olympialaisten jalkapallon finaalista

Megan Rapinoe
AOP

Kanada ylsi maanantaina melkoiseen yllätykseen, kun se onnistui kukistamaan hallitsevan maailmanmestarin Yhdysvallat naisten olympiaturnauksen semifinaalissa.

Ibaraki Kashima stadionilla väännettiin tiukasti maanantaina kun molemmat pohjois-amerikkalaisjoukkueet taistelivat turnauksen finaalipaikasta. Finaalipaikka ratkesi Kanadalle lopulta VAR-tarkastelun jälkeen tuomitulla rangaistuspotkulla. Ottelun ratkaisijaksi nousi Jessie Fleming, jonka laukauksen edessä Yhdysvaltojen maalivahdilla ei ollut sanan sijaa.

Yhdysvaltojen ottelu alkoi ikävällä tavalla, sillä joukkueen maalilla upeasti torjunut Alyssa Naeher joutui jättämään ottelun kesken noin puolen tunnin pelin kohdalla polvivamman vuoksi. Naeher nousi joukkueen sankariksi turnauksen puolivälierässä, kun joukkue voitti Hollannin rangaistuspotkukilpailussa.

Kanadan keskikentän taiturin Flemingin rangaistuspotku ottelun 74. minuutilla oli kuitenkin niin komea, että sitä tuskin olisi edes Naeher pystynyt pelastamaan. Ottelun erotuomari Kateryna Monzul ei alunperin tilanteesta pilkkua tuominnut, mutta muutti tuomiotaan videotarkastelun jälkeen.

Yhdysvaltojen puolustaja Tierna Davidson tavoitteli palloa kaksinkamppailutilanteessa omalla rangaistusalueellaan, mutta osui ikävästi pallon sijaan Kanadan hyökkääjän Deanne Rosen jaloille. Niin kuin VAR-tuomioista aina, myös tästä voi olla montaa mieltä. Ottelun tuomariston mukaan tilanne oli kuitenkin selvä rangaistuspotku, eikä siinä Yhdysvaltojen protestointi auttanut.

Hallitsevan maailmanmestarin esitykset koko olympiaturnauksen ajan ovat olleet vähintäänkin vaisuja. Se aloitti turnauksen murskatappiolla Ruotsille ja on tämän jälkeen joutunut hieman rämpimään. Hetkittäin Yhdysvalloilta nähtiin ihan vakuuttavaa peliä, mutta kokonaisuudessaan joukkueen esitykset ovat olleet auttamatta vaisuja.

Turnaus sillä ei kuitenkaan ole suinkaan ohi, vaan joukkueella on edessä vielä pronssiottelu. Siihen Yhdysvallat saa vastaansa Ruotsille hävinneen Australian.

Kanada sen sijaan jatkaa matkaansa turnauksen finaaliin ja taistelee tulevana perjantaina Ruotsin kanssa olympiakullasta. Kävi finaalissa kuinka tahansa, joukkue onnistuu kirkastamaan Rion pronssimitalinsa tällä kertaa paremmaksi.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Tokio 2020