Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

EM-kisat 2021

Inspiroitunut Tanska murskasi Venäjän ja menee jatkoon – Kööpenhaminassa riehakasta

Tanskalaiset juhlivat jatkopaikkaansa
AOP

Kovia kokenut Tanska käänsi veneensä tärkeässä viimeisessä ottelussa, ja ohitti Suomen maalieron turvin näin varmistaen paikan parhaan 16 joukossa.

Tanska aloitti viimeisen kierroksen ilman pisteitä hävittyään Suomelle ja Belgialle. Kuitenkin Suomen tappio Belgialle ja Tanskan iso 1-4 voitto Venäjästä tarkoittaa, että Tanska on lohkokakkonen vain kolmella pisteellä.

Myös lohkokolmonen Suomi ja lohkon jumbo Venäjä keräsivät kolme pistettä, mutta järjestys määräytyi maalieron pohjalta. Neljä parasta lohkokolmosta etenee myös jatkoon, joten Suomella on vielä pieni mahdollisuus jatkoon.

Kööpenhaminassa tunnelma oli kuitenkin katossa, kun kotiyleisönsä edessä pelaavat tanskalaiset tykittelivät komeita maaleja. Tanskalaiset olivat todella inspiroituneella pelituulella pitäen palloa 65% ajasta ja vetäen huimat 10 vetoa maalia kohti.

Voitettuaan pelin tanskalaiset joutuivat kuitenkin odottelemaan jännittyneinä Suomi-Belgia pelin tuloksia tietääkseen kohtalonsa. Kun tulos julkistettiin repesivät niin jännittyneet fanit, pelaajat kuin Kööpenhaminan kadutkin riehakkaisiin juhlintoihin.

Tanskan tulevaisuuden toivo Mikkel Damsgard aloitti maalinteon komealla kaukovedolla maalialueen reunalta. Syöttäjäksi merkittiin Pierre Hojberg, ja komea maali inspiroi Tanskan hallitsemaan peliä.

Toisella puoliajalla Yussuf Poulsen sai lahjaksi maalin, kun Venäläispakki syötti käsittämättömällä tavalla oman puolustuslinjansa taakse läpijuoksevalle tanskalaiselle. Poulsen ei erehtynyt vaan kiersi maalivahdin ohi ja laittoi pallon helposti pussiin.

Venäjä oli vielä päästä otteluun mukaan, kun Venäjän Artem Dzyuba pääsi laittamaan pilkulta pallon ohi Kasper Schmeichelin.

Tanska kuitenkin piti palloa ja peliä hallussaan tämänkin jälkeen. Ja keskuspuolustaja Andreas Christensen vei joukkueensa taas kahden maalin johtoon tulikuumalla kaukolaukauksella. Laukauspaikka syntyi pitkän hyökkäyksen päätteeksi, jonka aikana Matvei Safonov venyi kahteen komeaan torjuntaan, ennen kuin Christensenin veto ohitti miehen.

1-4 lukemat viimeisteli Joakim Maehle tyylikkäällä soolosuorituksella. Ensin vasen laitapakki juoksi kolmanneksen kenttää pallon kanssa, yllättäen hidastaen vauhtiaan ja näin irtautuen venäjän puolustajista. Vetotilan ilmaannuttua Maehle niin ikään veti pallon pussiin maalialueen ulkopuolelta.

Laitapakki juoksi maalinsa jälkeen kameran eteen näyttämään kunnioituksensa toipuvaa Christian Erikseniä kohtaan, jonka sydän pysähtyi Suomi ottelussa. Samalla fanit Kööpenhaminassa repesivät riemuun tietäen, että jatkopaikka sittenkin olisi mahdollinen.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta EM-kisat 2021