Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

EM-kisat 2021

Saksan ja UEFAn välinen sateenkaaritaisto jatkuu – ”päätös on häpeällinen”

Allianz Areena
AOP

Saksan ja UEFAn välinen taisto sateenkaarisymbolin käytöstä jatkuu. Tällä kertaa kyse on Allianz Areenan valaistuksesta. Saksa pelaa kaikki alkulohkon ottelunsa Münchenissä sijaitsevalla Allianz Areenalla.

Münchenin kaupunginjohtaja Dieter Reiter halusi valaista ennen keskiviikkoista Saksa-Unkari ottelua areenan ulkopuolelta sateenkaaren väreihin. Tällä olisi tarkoitus lähettää selvä merkki solidaarisuudesta. UEFA on kuitenkin evännyt Reiterin pyynnön vedoten sen poliittiseen luonteeseen.

Poliittiset kannanotot eivät UEFAn mukaan turnauksessa ole sallittuja ja sillä nojalla se kielsikin Saksalta luvan valaista Allianz Areena sateenkaaren väreihin. ”UEFA on poliittisesti ja uskonnollisesti neutraali organisaatio ja pyynnön poliittisesta luonteesta johtuen, joudumme sen eväämään. Eleen viesti on selvästi suunnattu kohden Unkarin hallituksen tekemää päätöstä.”

Unkarin hallitus hyväksyi vastikää seksuaalivähemmistöjen ja transsukupuolisten vastaisen lain, jonka mukaan esimerkiksi homoseksuaalisuutta ei saa mainita opetusmateriaaleissa. UEFAn päätös olla tukematta yhdenvertaisuutta puolustavaa elettä, on kirvoittanut jälleen paljon kritiikkä, erityisesti LGBTQ+ yhteisöltä. Osa tuntee, että päätöksellään UEFA ottaa asiassa selvästi Unkarin puolen.

Münchenin kaupunginjohtaja Reiter oli päätökseen ennen kaikkea pettynyt. ”Minusta on häpeällistä, että UEFA kieltää meitä viestimästä suvaitsevaisuutta, kunnioitusta sekä solidaarisuutta LGBTG+ yhteisön puolesta.” Reiter on jo ilmoittanut, että Saksa aikoo osoittaa vastustuksensa Unkarin hyväksymää lakia kohtaan muilla tavoin. Suunnitteilla on muun muassa ripustaa sateenkaarilippuja kaupungintalolle.

Solidaarisuus ja yhdenvertaisuus ovat kisojen aikana puhuttaneet aiemminkin. Budapestissä pelatuissa otteluissa muun muassa raportoitiin näkyneen useita seksuaalivähemmistöjä syrjiviä bannereita. UEFA on aloittanut tutkinnan tapauksesta, josta saattaa vielä jotain seurauksia tulla.

Saksan jalkapalloliitto oli joutua UEFAn kanssa hankaluuksiin aiemminkin sateenkaarivärien takia. UEFA aloitti tutkinnan mahdollisen sakon uhalla Manuel Neuerin pitämän sateenkaari-kapteeninauhan vuoksi. Mahdollisesta sakosta tai rangaistuksesta UEFA luopui kuitenkin alkuviikosta ja sanoi hyväksyvänsä saksalaismaalivahdin yhdenvertaisuutta tukevan eleen.

Saksan ja Unkarin välisestä ottelusta on lupa odottaa kiivasta. Joukkueet kohtaavat toisensa keskiviikkona, kun molemmilla on panoksena jatkopaikka. Unkari tarvitsee ottelusta voiton, kun Saksalle taas riittäisi tasapeli.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta EM-kisat 2021