Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

EM-kisat 2021

Manuel Neuerin sateenkaarinauha oli melkein UEFAlle liikaa – Monimuotoisuutta tukeva ele oli johtaa sakkoon

Manuel Neuer
AOP

Saksan jalkapalloliitto on ilmoittanut, että UEFA on aloittanut rangaistustoimet sitä vastaan. Syy rangaistustoimille johtuu Saksan maalivahdin Manuel Neuerin käsivarressaan pitämästä sateenkaarinauhasta.

Saksan kapteeni Neuer on pitänyt joukkueen EM-otteluissa sateenkaarenväristä kapteeninauhaa, joka sai UEFAn aloittamaan tutkinnan mahdollisesta rangaistuksesta. Viattoman oloinen sateenkaarinauha nähtiin UEFA.n mielestä ”poliittisena kannanottona”, joka ei kisoissa ole sallittua.

Erityisesti kun Saksa kohtaa seuraavassa ottelussaan Unkarin, jonka suhtautuminen seksuaalivähemmistöihin on ollut osittain hyvin kielteistä, on UEFAn kurinpitotoimet kummastuttaneet maailmalla. Unkarin hallitus hyväksyi viime viikolla seksuaalivähemmistöjen vastaisen lain sekä muun muassa maan kannattajien joukossa on kisoissa nähty LGBTQ+ yhteisön tasavertaisuutta vastustavia bannereita.

UEFA on nyt kuitenkin ilmoittanut keskeyttäneensä asian tutkimisen ja todennut nauhan olevan ele moniarvoisuuden tukemiselle. Se hyväksyykin siis nauhan käytön jatkossa. Samaan tapaan myös Saksan tiedottaja Jens Grittner kommentoi eleestä. ”Manuel Neuerin pitämä sateenkaarinauha on symboli ja selkeä sitoumus moniarvoisuudelle ja avoimuudelle koko Saksan joukkueelta.”

Yleinen ajatus futismaailmalla on, ettei politiikka kuulu peliin. Myös EM-kisoissa on kuitenkin nähty tapahtumia, jotka joku voisi luokitella poliittisiksi kannanotoiksi – muun muassa Englannin päätös polvitua rasisminvastaisesti ennen pelejä tai Ukrainan kohun aiheuttanut peliasu ovat puhuttaneet politiikan ja jalkapallon yhteiselosta.

UEFAn aloittama tutkinta on aiheuttanut kritiikkä jalkapallofanien joukossa, sillä UEFA on viime vuosina kampanjoinut ahkerasti tasa-arvon puolesta sekä syrjinnän vastaisesti. Siksi uhattu sakko Saksan jalkapalloliitolle, erityisesti Pride-kuukauden aikana, on monien mielestä ollut UEFAlta lähes takinkääntö. Myös parhaillaan pelattavien EM-kisojen turnausjulituksessaan UEFA vielä kovaan ääneen painotti olevansa ylpeä pelaajien toimista syrjinnän vastustamiseksi ja seisovansa täysin asian takana.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta EM-kisat 2021