Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

EM-kisat 2021

Saksa-Unkari tarjosi jännitysnäytöksen – petasi maukkaan pelin seuraavalle kierrokselle

Saksan maajoukkue ja sateenkaariviuhahtaja
AOP

EM-kisojen lohkovaiheen viimeinen kierros päättyi Saksan ja Unkarin pelaten viihdyttävän 2-2 tasapelin Munichissa.

Ottelu oli ennakkoon erityisen mielenkiintoinen, sillä kuoleman lohkoksi kutsutussa lohko-F:ssä mikään ei vielä ollut selvää. Kumpikin joukkueista pelasi yhä jatkopaikasta.

Eikä ottelu ollut pettymys vaan se tarjosi roimasti viihdettä ja jännitystä, kun voittoa jahtaava Unkari johti peliä kahteen otteeseen. Saksa kuitenkin tuli kummallakin kerralla tasoihin, mikä tarkoitti, että Unkarin kisataival loppui tähän.

Saksa toisaalta petasi itselleen maukkaan pelin ensimmäiselle pudotuskierrokselle. Saksalaiset nimittäin matkaavat Wembleylle tiistaina ja kohtaavat siellä klassikoksi muodostuneessa otteluparissa Englannin.

Ennen ottelua otsikoita dominoi UEFA:n kiellot Saksalle sateenkaarivärien käytöstä. Tempaus johtui ennen kaikkea Unkarin uusista tiukoista seksuaalivähemmistö laeista, joita vastaan saksalaiset halusivat osoittaa mieltään. Joukkueen kapteeni Manuel Neuer sai pitää sateenkaarinauhansa, mutta stadionia ei saanut valaista sateenkaaren värein.

Saksalaisfaneja säännöt eivät kuitenkaan koskeneet ja Münchenin areena olikin täynnä sateenkaarilipuin ja kasvomaskein varustautuneita Saksan kannattajia hurraamassa joukkuettaan jatkoon.

Unkari kuitenkin vastasi ensimmäisestä maalista, kun Adam Szalai hiljensi kotiyleisön erinomaisella puskulla pelin alkuminuuteilla. Maalin tarjoili Roland Sallai näyttävällä pitkällä syötöllään.

Kai Havertz toi saksalaiset mukaan toisella puoliajalla tasoittaen pelin hetkellisesti. Kuitenkin vain 90 sekuntia myöhemmin Andras Schafer vei unkarilaiset johtoon rohkealla puskulla hiljentäen juhlivat saksalaiset.

Pitkään näytti, että saksan kisat olisivat tässä ja Unkari olisi menossa jatkoon. Mutta vaihdosta tullut Leon Goretzka onnistui tasoittamaan pelin loppuminuuteilla hyvällä matalalla vedolla. Tasapeli riitti saksalaisille ja seuraavalla kierroksella joukkue pääsee kohtaamaan vanhan tutun Englannin.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta EM-kisat 2021