EM-kisat 2021

Saksan kisat ovat ohi! – Englanti vei tiukan kamppailun

Englanti - Saksa

EM-kisoissa nähtiin jännittävä ja odotettu kamppailu Englannin ja Saksan välillä Wembleyllä. Englanti voitti tasaisen kamppailun lopulta lukemin 2-0 ja etenee turnauksessa kahdeksan parhaan joukkoon.

Wembeyllä pelatussa ottelussa kaksi kisojen ennakkosuosikkia otti yhteen. Molempien joukkueiden turnaus on sujunut ailahtelevasti tähän asti – vahvoja näyttöjä nähtiin molemmilta joukkueilta lohkovaiheessa, mutta myös hieman haparointia. Englanti pelasi muun muassa Skotlannin kanssa tasan ja Saksa joutui Unkarin kanssa tiukalle.

Ensimmäisellä puoliajalla nähtiin viihdyttävää jalkapalloa. Molemmat joukkueet lähtivät rohkeasti ja aktiivisesti otteluun ja paikkoja nähtiin molemmissa päissä. Engalanti hallitsi palloa, mutta Saksa loi vaarallisemman näköiset paikat ensimmäisellä nelivitosella. Saksa puolusti tiiviisti, eikä päästänyt Englannin tähtihyökkääjiä paikoille. Englannin kapteeni Harry Kane oli kuitenkin päästä puoliajan lopulla lähelle, mutta heikko kosketus palloon pelasti Saksan takaiskulta ja tauolle lähdettiin kutkuttavissa 0-0 lukemissa.

Toisen puoliajan alussa Saksan tähti Kai Havertz oli päästä niin ikää maalin makuun, mutta Englannin maalivahti Jordan Pickfordin torjunta piti lukemat tasoissa.

Englanti aloitti maalinteon noin reilu 70 minuutin pelin jälkeen, kun Raheem Sterling vei leijonnat johtoon. Maalin eteen syötön saanut Sterling laittaa pallon varmasti ohi Manuel Neuerin ja peliä jatketaan Englannin johdolla.

Saksan oli tappioasemassa pakko lähteä nostamaan peliään ja hyökkäämään aktiivisemmin. Saksan paras paikka nähtiinkin pian Englannin maalin jälkeen, kun Thomas Müller pääsi läpiajosta yrittämään maalintekoa. Müllerin laukaus painuu kuitenkin niukasti Engalnnin maalin ohi ja saksalaisten toivo jatkopaikasta lipsuu yhä kauemmas.

Vaihtosta sisään tullut Jack Grealish syöttää loistosyötön maalin eteen Harry Kanelle, joka pääsee puskemaan englantilaisille voittolukemat 2-0. Kovasti kritiikkiäkin saanut Kane onnistuu viimein maalinteossa turnauksessa ja iskee turnauksen ensimmäisen maalinsa. Fanien toive onkin varmasti, että joukkueen kapteeni on viimein löytänyt vireensä ja pystyy johdattamaan joukkueen aina finaaliin saakka.

Englanti saa seuraavaksi vastaansa otteluparin Ruotsi-Ukraina voittajan. Ottelua pelataan parhaillaan Glasgowssa.