Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

EM-kisat 2021

EM-kisojen maalikuninkuus jaossa sunnuntaina – Kuka sovittelee Kultaista Kenkää jalkaansa?

Patrik Schick
AOP

Sunnuntain finaalissa ratkotaan ennen kaikkea Euroopan mestaruus, kun molemmat joukkueet janoavat haluttua pokaalia. Tämän lisäksi jaossa on kuitenkin myös pari henkilökohtaista saavutusta.

Finaalin jälkeen jaetaan nimittäin muun muassa turnauksen parhaalle maalintekijälle turnauksen Kultainen kenkä -palkinto.

Tällä hetkellä maalintekijätilaston kärkipaikkaa jakavat Portugalin Christiano Ronaldo sekä Tsekin Patrik Schick, jotka molemmat iskivät turnauksessa viisi maalia. Kun molemmat Portugali sekä Tsekki ovat turnauksesta kuitenkin jo ulkona, on heidät vielä mahdollisuus tilastoissa ohittaa.

Todennäköisimmältä haastajalta kaksikolle vaikuttaisi olevan Englannin Harry Kane. Maalivireensä pudotuspeleissä löytänyt Kane on iskenyt turnauksessa nyt neljä maalia – mukaan lukien Englannin voittomaalin Tanskaa vastaan.

Semifinaalissa Kane pääsi yrittämään maalintekoa jatko-ottelun aikana pilkulta. Itse rangaistuspotkun Tanskan Kasper Schmeichel onnistui torjumaan, mutta Kane laittoi tilanteessa irtopallon lopulta maaliin. Kiistanalainen rangaistuspotkutuomio sekä Kanen maali ratkaisivat lopulta Englannille finaalipaikan ja antoi joukkueen kapteenille mahdollisuuden kilpailla turnauksen maalikuninkuudesta.

Kane puolustaa arvokisojen maalikuninkuutta, sillä mies kruunattiin MM 2018 kisojen parhaaksi maalintekijäksi. Tuolloin Englannin matka päättyi katkerasti semifinaaliin.

Kane ei ole kuitenkaan ainoa pelaaja, jolla mahdollisuus maalikuninkuuteen vielä on. Kolme maalia iskeneellä Raheem Strelingillä on nimittäin myös vielä mahdollisuus napata se omakseen. Sterlingin tulisi kuitenkin iskeä finaalissa hattutemppu, mikäli tämä mieleisi Kultaista kenkää nostaa.

Kultaisen hanskan voittaja jo tiedossa

Kultaista kenkää vastaava Kultainen hanska on turnauksen parhaan maalivahdin palkinto. Sunnuntain finaalissa ovatkin vastakkain turnauksen mahdollisesti parhaat maalivahdit. Italian Gianluigi Donnarumma ei turnauksen alussa joutunut kovinkaan tiukoille paikoille ja pudotuspeleissä osoitti olevansa yksi maailman parhaista maalivahdeista.

Finaalin maalivahdeista Jordan Pickford on kuitenkin jo Kultaisen hanskan itselleen varmistanut. Pickford on nimittäin turnauksessa torjunut jo viisi nollapeliä. Donnarumma ei siis enää samaan pysty, joten turnauksen parhaan torjujan palkinto annetaan finaalin lopputuloksesta riippumatta Englannin Jordan Pickfordille.

EM-kisojen loppuhuipennus nähtään sunnuntaina 11.7. kun Englanti ja Italia mittelevät Euroopan kuninkuudesta. Ottelu polkaistaan käyntiin Wembleyllä Suomen aikaa kymmeneltä.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta EM-kisat 2021