Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

EM-kisat 2021

Tässä on asiantuntijaraadin valitsema EM-kisojen tähdistöjoukkue – Oletko samaa mieltä?

Gianluigi Donnarumma
AOP

Yle Urheilun asiantuntijaraati on valinnut oman tähdistöjoukkueensa Euro 2020 turnauksesta. Turnauksen tähdistöjoukkue koostuu oikeutetusti suurimmaksi osaksi Italian ja Englannin joukkueen pelaajista. Molemmat joukkueet tietysti joukkueena pelasivat loistavan turnauksen, mutta myös yksilötasolla joukkueista löytyy taitoa valtava määrä.

Asiantuntijaraati valitsi yksimielisesti turnauksen parhaaksi maalivahdiksi Italian Gianluigi Donnarumman, joka tietysti pelasi loistavan turnauksen. Juurikin Donnarumman torjunnat ratkaisivat lopulta Italialle myös mestaruuden finaalin rangaistuspotkukilpailussa. UEFA nimesikin Donnarumman turnauksen parhaaksi pelaajaksi, joten italialainen on ehdottomasti paikkansa tähdistössä ansainnut.

Haluaisimme kuitenkin antaa erityismaininnan myös Sveitsin Yann Sommerille, joka torjui useammankin, joukkueen turnauksen jatkon kannalta, tärkeän torjunnan ja oli Sveitsin maalilla kuin muuri läpi turnauksen.

Puolustuspäähän asiantuntijaraati asetteli pakkipariksi Englannin Harry Maguiren sekä Italian Leonardo Bonuccin. Molemmat puolustajat onnistuivat turnauksessa myös maalinteossa ja johdattivat joukkueitaan varmoin ottein läpi turnauksen.

Futisfanin toimitus haluaa puolustuspäässä erityismaininnan antaa Tanskan kapteeni Simon Kjærille, joka johdatti joukkueensa sensaatiomaisesti turnauksen semifinaaliin. Helppo työ joukkueen kapteenilla ei ollut, varsinkaan ajatellen Tanskan turnauksen traagista alkua.

Laitapakin paikat tähdistössä annettiin Englannin Kyle Walkerille, joka on kentällä aina loistava, sekä Italian Leonardo Spinazzolalle. Spinazzola loukkaantui ikävästi turnauksen puolivälierässä, mutta ehti sitä ennen pelata loistoturnauksen, ollen yksi Italian ehdottomasti parhaista pelaajista. Turussa polvileikkauksessa käynyt Spinazzola on aloittanut toipumisen ja lähetti sairaalasta terveiset faneilleen.

Keskikentälle tähdistöön valikoituivat Italian Jorginho sekä Marco Verratti. Kaksikko hallitsi keskikentän peliä kaikissa Italian otteluissa. Keskikentän kolmas paikka meni oikeutetusti Portugalin nuorelle tähdelle Pedrille. Vasta 18-vuotias Pedri keräsi ylistystä otteistaan portugalin keskikentällä ja nuorukainen valittiin myös UEFAN turnauksen nuoreksi pelaajaksi.

Hyökkäyspäähän asiantuntijaraati valitsi Englannin Raheem Sterlingin ja Harry Kanen sekä Italian Lorenzo Insignen. Loistavan turnauksen toki kaikki kolme pelasivatkin ja ansaitsevat paikkansa tähdistössä. Muun muassa Harry Kane löysi lopulta vireensä ja Sterling oli Englannin hyökkäyksen keskeisin osa.

Potentiaalisia valintoja hyökkäypäähän olisi toki usempi muukin, mutta mainittakoon erikseen vielä Italian Federico Chiesa sekä Tsekin Patrik Schick, jotka molemmat ansaitsevat mielestämme erityismaininnan hyvistä otteistaan.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta EM-kisat 2021