Tokio 2020

Tasaisesta E-lohkosta jatkaa kolme joukkuetta naisten jalkapallon olympiaturnauksessa

Tokio 2020 - lohko E

E-lohkon myötä kaikki naisten jalkapallon olympiaturnauksen pudotuspelien joukkueet ovat nyt selvillä. Tasaisesta E-lohkosta jatkoon pääsivät Iso-Britannia, Kanada sekä Japani. Lohkon ainoa karsiutaja on Chile, joka jäi lohkossa tiukkojen pelien jälkeen nollille.

Kanada ja Iso-Britannia kamppailivat tiukasti tiistaina lohkon ykkössijasta. Tiukka kamppailu päättyi lopulta tasalukemiin 1-1. Kanadan Adriana Leon laukoi pohjois-amerikkalaiset toisen jakson alulla komealla laukauksella johtoon. Kanada sai johtoaseman pidettyä lähes loppuun asti, mutta periksiantamaton Iso-Britannia onnistui lopulta tasoittamaan ottelun.

Ottelun pallollista peliä hallinnut Iso-Britannia painosti hyökkäyspäässä vahvasti, mutta Kanadan puolustus toimi hienosti. Vain pari minuuttia ennen ottelun päättymistä, Iso-Britannian kova työ kuitenkin palkittiin ja joukkue onnistui kipuamaan ottelussa tasoihin. Caroline Weir laukoi pallon hienosti Kanadan maaliin ja varmisti samalla Iso-Britannialle lohkon ykköspaikan.

Iso-Britannia saa perjantaina vastaansa G-Lohkon kolmosen Australian. Lohkon kakkoseksi jäänyt Kanada kohtaa perjantain neljännesfinaalissa yhden turnauksen ennakkosuosikin Brasilian.

Turnauksen isäntämaa Japani selvisi myös hienosti jatkopeleihin. Lohkokolmosena se saa vastaansa perjantaina G-lohkon ylivoimaisen voittajan Ruotsin. Japanilla on edessään suuri haaste loppuviikosta, sillä Ruotsi oli alkulohkossaan pelottavan vahva.