Muut sarjat

Ranskassa jouduttiin jälleen keskeyttämään huippuottelu kahakoiden takia – fanit rynnivät paikallisottelussa kentälle

Lens - Lille

Ranskan pääsarjan Ligue 1:n paikallisottelu Lensin ja Lillen välillä jouduttiin keskeyttämään fanien rynnäköidessä kentälle kesken ottelun.

Lauantai-iltana nähtiin Ranskassa ikävä välikohtaus, kun paikallisottelu Lensin ja Lillen välillä riistäytyi käsistä ja tilannetta rauhoittelemaan jouduttiin tuomaan mellakkapoliisi.

Kiivaana derbynä tunnettu Lensin ja Lillen välinen ottelu riistäytyi katsomossa käsistä, kun fanit rynnivät kentälle ottamaan yhteen. Välikohtaus nähtiin ottelun puoliajalla, kun fanien huutelut toisilleen lähtivät käsistä ja fanit pääsivät järjestelmävalvojien ohi kentälle.

Ottelu oli keskeytettynä noin puoli tuntia ja vasta paikalla päivystänyt mellakkapoliisi sai viimein tilanteen järjestykseen.

Lensin kannattajilla oli katsomossa lakana, jossa haukuttiin hallitsevaa mestaria Lilleä – jännite fanien välillä alkoi siis rakentua jo ottelun alussa. Maalittoman ensimmäisen jakson jälkeen iso joukko Lensin kannattajia pääsi murtautumaan mellakkapoliisien läpi kentälle ja kohti vierasjoukkueen Lillen kannattajien katsomoa.

Fanien välistä jännitettä lisäsi muun muassa Lens-fanien näyttämät lakanat, joissa haukuttiin Lilleä kuva:AOP

Mellakoijat poistettiin stadionilta ja ottelua päästiin lopulta jatkamaan. Kahakoissa loukkaantui kuusi ihmistä ja poliisi pidätti Iltasanomien mukaan kaksi henkilöä. Ottelun toinen puoliaika päästiin pelaamaan ilman keskeytyksiä. Lens voitti ottelun lopulta 1-0 puolalaisen Przemysław Frankowskin maalilla.

Lens jatkaa sarjassa tappiottomana ja nousi voiton myötä sarjataulukossa toiseksi. Viime kauden mestari Lille puolestaan on voittanut vasta yhden ottelun ja on sarjataulukossa vasta sijalla 13.

Ikävä kyllä tämä ei ole ensimmäinen kerta tällä kaudella Ranskan Ligue 1:ssa, kun ottelu joudutaan keskeyttämään fanien kahakoinnin takia. Elokuun alussa ottelu OGC Nicen ja Marseillen välillä jouduttiin niin ikää keskeyttämään, kun Nicen fanit rynnivät kentälle tappelemaan Marseillen pelaajien kanssa.